Концертна афіша

всі концерти

Новини, події

Знаменні і пам`ятні музичні дати

Квітень

Бузоні Ферруччо – італійський композитор, піанист, диригент і музичний педагог.

1 квітня 2016 року виповнюється 150 років від дня народження Ферруччо Бузоні, італійського композитора, піаниста, диригента і музичного педагога.

Бузоні Ф. - автор трьох опер: «Вибір нареченої», «Турандот» і «Арлекіно». Над «Доктором Фаустом» він почав працювати у 1916 році, але завершити не встиг. Опера була закінчена учнем Бузоні Ярнахом за знайденими рукописами і начерками. Найбільшою мірою він проявив себе як редактор-видавник Й. С. Баха. Бузоні також публікував партитури Бетховена, Шопена, Шумана, Брамса, Ліста та ін. Бузоні часто виступав як редактор і публікатор музики інших композиторів.

На згадку про Бузоні, в Больцано з 1949 року проводиться щорічний конкурс піаністів.

 

Ревуцький Дмитро Миколайович – музикознавець, фольклорист і музичний діяч.

5 квітня 2016 року виповнюється 135 років від дня народження Дмитра Миколайовича Ревуцького – музикознавця, фольклориста і музичного діяча.

Ревуцький Д.М. є активним діячем у піднесенні й поширенні музичної культури в Україні, виступав як організатор численних концертів, виконавець народних пісень і дум, перекладач текстів творів різних композиторів, і редактор численних нотних видань: вокальних творів Бетховена, «Дуетів М. Лисенка», «Козацьких та історичних пісень», трьох збірок українських народних пісень та інш.