Концертна афіша

13
березня
середа
1800
початок
концерту
V Міжнародний молодіжний Фестиваль класичної гітари «GuitarSpringFest»
Одеська національна музична академія :: Новини :: V Міжнародний молодіжний Фестиваль класичної гітари «GuitarSpringFest»

З 10 по 13 березня 2013 року Міністерством культури України, Управлінням культури і туризму Одеської обласної державної адміністрації, під патронатом губернатора Едуарда Матвійчука, Одеської національної музичною академією імені А. В. Нежданової, буде проведено ювілейний V Міжнародний молодіжний Фестиваль класичної гітари «GuitarSpringFest», присвячений 100-річчю ОНМА імені А. В. Нежданової.

В рамках фестивалю пройде II Міжнародний конкурс гітарного виконавства в ансамблі «Гітара +» (гітара в дуеті з іншим інструментом) для юних музикантів до 13 років. У фестивалі візьмуть участь відомі музиканти і педагоги з України, Болгарії, Сербії, Польщі, Норвегії і музичні критики з Великобританії та України, а так само оркестри різних складів (народний, симфонічний і гітарні). Музикантів приймуть знамениті зали Одеської національної музичної академії імені А. В. Нежданової, лютеранського кафедрального собору Святого Павла та Будинку Вчених.

У дні фестивалю педагогам музичних шкіл та шкіл мистецтв Одеси та одеської області надається унікальна можливість пройти курси підвищення кваліфікації, прослухавши лекції та майстер-класи відомих гітарних педагогів.

Проведення попередніх Фестивалів (2004, 2006, 2008, 2010) отримало високі відгуки вітчизняної та зарубіжної музичної громадськості. Такого роду Фестиваль єдиний на півдні України. Він сприяє пропаганді класичної гітари, як концертного інструмента, підвищенню професійного рівня навчання і музичної культури молодих гітаристів, а так само розвитку міжнародних творчих зв'язків.

Класична гітара - одне з наймолодших, прогресивних явищ, що інтенсивно розвивається в українській музичній культурі, а Міжнародний молодіжний Фестиваль класичної гітари «GuitarSpringFest» є певною віхою і результатом цього феномена.