пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
12
13
14
16
17
18
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Концертна афіша

всі концерти

ЗМІ про нас

ЗМІ про нас. Рояль з бантиком: Одеська консерваторія купила новий «Стейнвей»

Рояль з бантиком: Одеська консерваторія купила новий «Стейнвей»

  У великому залі Одеської національної музичної академії імені Антоніни Нежданової урочисто презентували нове придбання навчального закладу: рояль марки «Стейнвей». Один тут вже є, але ж "Стейнвеїв" багато не буває"!

  «Вперше в історії нашої консерваторії, а це більше сотні років, ми отримали інструмент найвищої якості, — сказав зі сцени ректор академії, народний артист України Олександр Олійник. – Завдяки нашим викладачам вдалося його придбати. Всього в місті на сьогоднішній день сім роялів «Стейнвей», і сьогодні ми отримали інструмент категорії «Д». Ще нам вдалося придбати п'ять литавр і маримбу фірми «Адамс», бас-кларнет фірми «Буффе». Але не будемо забувати, що інструмент звучить тільки завдяки рукам майстра. Коли великому Ойстраху, випускнику нашої консерваторії, говорили, який чудовий голос у його скрипки, він підносив її до вуха і відповідав: «Не чую!".


  Ректор назвав нове придбання «інвестицією в майбутнє» і запросив на студентські концерти.

  «Я дуже вдячний за можливість бути тут, — промовив директор з продажу фірми «Стейнвей і сини» в Гамбурзі Антон Вільгельм. - Приношу вам подяку від німецького президента нашої фірми за прекрасний вибір інструменту. Як ви знаєте, наша компанія створена 166 років тому, ми ставили перед собою завдання випускати якісні інструменти в світі. Нехай вони з'являються в консерваторіях, операх, будинках, де на них гратимуть ваші дітлахи!".

  Олійник і Вільгельм перерізали червону стрічку, якою був оповитий рояль, і розпочався святковий концерт за участю народних артистів Тетяни Анісімовою і Олексія Ботвінова, заслуженого діяча мистецтв Павла Муляра, заслужених артистів україни Олександра Цимбалюка, Тетяни Книшової, Марини Кичерской, лауреата міжнародних конкурсів Павла Купина і дипломанта міжнародних конкурсів Євгенії Петрової. Рояль і справді звучить чудово! А це, стверджують фахівці, допоможе студентам ефективніше готуватися до міжнародних конкурсів, де використовуються тільки такі першокласні інструменти.

  Автор Ірен Адлер, фото Володимира Андрєєва