пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
01
02
03
04
06
07
08
09
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
26
27
29
30
31

Концертна афіша

всі концерти

Новини, події

Вітаємо ОНМА із підписанням нового Міжнародного договору про співпрацю з Європейською Хоровою Академією (Німеччина)

Одеська національна музична академія :: Новини :: Вітаємо ОНМА із підписанням нового Міжнародного договору про співпрацю з Європейською Хоровою Академією (Німеччина)
Новий міжнародний проект ОНМА ім.А.В.Нежданової
10 березня 2020р. в місті Гьорліц (Німеччина) було підписано договір про співпрацю між Європейською Хоровою Академією (Німеччина) та Одеською національною музичною академією ім.А.В.Нежданової. Європейська Хорова Академія (http://www.europachorakademie.de/) знаходиться в самому центрі Європи та є закладом післядипломної освіти для музичних виконавців. Художній керівник – проф. Йосхард Даус (https://www.symphonikerhamburg.de/orchester/joshard-daus-128/).
У програму навчання в академії входять курси лекцій щодо особливості інтерпретації творів різних епох, напрямків, шкіл та окремих композиторів, майстер-класи з диригування та виконавські проекти.
Учасниками Європейської Хорової Академії щорічно виконуються більше 20 концертних програм спільно із відомими оркестрами та під орудою уславлених диригентів. Концертними майданчиками є найвідоміші концертні сцени Німеччини, проводяться записи і трансляції на радіо та телебаченні.
До участі в проектах Європейської Хорової Академії (ЄХА)будуть запрошуватись: - студенти старших курсів спеціалізацій «Хорове диригування», «Сольний спів», «Оркестрові струнні інструменти», «Оркестрові духові інструменти» (за результатами фахових прослуховувань представниками ЄХА); - професорсько-викладацький склад ОНМА ім.А.В.Нежданової (в рамках програми стажування та за узгодженням з адміністрацією ЄХА) 10 березня у Європейської хорової академії відбулася конференція щодо міжнародної співпраці, куди були запрошені представники музичних ВНЗ Німеччини, Польщі, Чехії, Італії, України.
З Одеської музичної академії були запрошені проректор з міжнародних зв’язків І.А.Черняєва та завідувач кафедри хорового диригування Є.М.Бондар. Учасники конференції були ознайомлені з репетиційними, концертними, фінансовими умовами, творчими планами, можливостями участі у проектах, обговорювалися перспективи мистецької співпраці.
В результаті плідної дискусії було підписано Договір про співпрацю, який вже практично реалізується. А саме, до участі у майстер-класі з диригування з 11 по 13 березня було запрошено студента 4-го курсу кафедри хорового диригування Дмитра Плотнікова. Під час майстер-класу запрошені до участі студенти з Німеччини, Польщі, Беларусі, Чехії під керівництвом проф.Й.Дауса та проф. М.Блум працювали над творами Й.С.Баха та Х.Леммерманна. За результатами майстер-класів всі учасники отримали Сертифікати.
Участь в наступних проектах та майстер-класах є можливою для студентів-хормейстерів, вокалістів, струнників та духовиків за результатами попереднього прослуховування та персонального запрошення з боку ЄХА.
Щодо участі у подальших проектах Європейської хорової академії звертайтесь до проректора з міжнародних зв’язків І.А.Черняєвої та завідувача кафедри хорового диригування Є.М.Бондар.

План-календар Европейської хорової академії