Концертна афіша

всі концерти

Новини, події

«Домрове свято»

20 лютого 2021 року у м. Миколаїв відбувся концерт ансамблю народних інструментів «Узори» Миколаївської обласної філармонії, в якому брали участь солісти-інструменталісти Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової - лауреати міжнародних конкурсів Бабіч Ліляна (домра), Феоктістова Юлія (домра), Наталія Чупріна (фортепіано), народний артист України Олександр Олійник (домра), заслужений артист України Олександр Мурза (балалайка).
Концерт мав назву «Домрове свято», адже головну роль у ньому відігравав саме цей інструмент – домра.
Емоційний посил, який відчував слухач на концерті – це радість, оптимізм та любов до життя, адже лунала надзвичайно світла, життєстверджуюча музика, що торкається найглибших струн душі людини.
Ансамбль «Узори» є дуже творчим та самобутнім колективом. Більшу частину їх репертуару складають власні обробки народних українських пісень та мелодій.
Для нас надзвичайно радісно грати з цим видатним колективом. Ми споріднені музичним духом та захопленням народними інструментами.
В програмі було виконано соло як одним виконавцем, так і дуетом та тріо. Репертуар дуже різноманітний – від народних кантиленних наспівів та колискових, до запальних ритмів українських пісенних обробок.
Концерт вийшов дуже яскравим, різнобарвним, після кожного номеру із зали лунали гучні оплески та «Браво!», а на обличчях слухачів були щирі посмішки та захват від того, що відбувалося на сцені.
Ми щиро вдячні за цей творчий досвід, за обмін яскравими емоціями, які надовго залишаться у пам`яті як слухачів, так і артистів-виконавців.

Учасниця концерту, Бабіч Ліляна.