пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
12
13
14
16
17
18
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Концертна афіша

всі концерти

ЗМІ про нас

ЗМІ про нас. Баян сгармонирует нам інь і янь

  В Одесі пенсіонери Приморського району, які отримують соціально-педагогічну послугу «Університет третього віку», відвідали концерт Олексія Мурзи, магістранта першого року навчання, студенти кафедри народних інструментів Одеської національної музичної академії імені А. В. Нежданової, лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів, класу народного артиста України, професора Володимира Мурзи.

  Концерт присвячений 70-річчю кафедри народних інструментів ОНМА ім. А. В. Нежданової.

  У програмі прозвучали твори Йоганна Себастьяна Баха, Доменіко Скарлатті, Мілія Балакірєва, Владислава Золотарьова, В'ячеслава Семенова, Дражана Косорича, Володимира Рунчака, Юргена Ганцера.

  Слухачі насолодилися прекрасною виконавською майстерністю Олексія Мурзи, гідного продовжувача відомої Одеської династії. Олексій порадував публіку різноманітним репертуаром. Музикант – артист, який показав, що на баяні, до якого в нього вроджене трепетне ставлення як інструменту, в сучасних умовах можна виконувати і класичні твори, наприклад, В. С. Баха, і «нову класику» Дражана Косорича.

  Психотерапевтичний ефект концерту Олексія Мурзи величезний. Одеська публіка, не скупящаяся на оплески, щиро дякувала артиста за чудовий вечір, який не затьмарив невеликий осінній дощ. Слухачі залишилися задоволені прекрасним концертом.

  Пенсіонери поділилися враженнями:

           "Ольга Кривобокова: Ми прийшли на концерт разом з онуком. Одночасно вирішили, що баян – це маленький орган, що              поміщається на колінах і має величезні можливості."

           "Зінаїда Суняева: Ми звернули увагу, як артист переключається з одного музичного твору на інший, який він                             емоційний і  вдячний глядачеві. Люди, які не знають музичної грамоти, слухають душею і серцем і заряджаються, не                 замислюючись про існуючий обмін енергією виконавця і глядача – просто радіють життю."

            "Валентина Богач: Секрет Одеської династії Мурза - у колосальній праці, любові до мистецтва."

Марія Фетісова

  

Перейти на сайт зі статтею