пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
13
15
16
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Концертна афіша

всі концерти

Вітання

Одеська національна музична академія :: Новини :: Вітаємо з ювілеєм заочне відділення та професора Гойхман Людмилу Наумівну

 

 

 

Заочне відділення Одеської національної музичної академіїімені А. В. Нежданової існує 60 років. У наказі по ОДК від 29 липня 1959 року про результати приймальних іспитів вперше представлені списки вступників до заочного відділення.

Відкриття заочного відділення в творчому вузі – явище достатньо специфічне. В першу чергу це було викликано необхідністю забезпечити музичні навчальні заклади (ДМШ і музичні училища) і творчі колективи (хори, оркестри) фахівцями високої кваліфікації, зберігши при цьому на місцях педагогічні кадри та артистів.

60 років існує заочне відділення в нашому освітньому закладі. В окремі періоди контингент його дуже зростав і налічував понад 200 студентів (іноді доходило до 240), і тоді заочний відділ називався факультетом заочного навчання. З усіх навчальних питань 7 кафедр заочного відділення розподілялися по трьох факультетах вузу і знаходилися у веденні трьох деканів. Пізніше контингент заочного факультету зменшився, і тоді було сформоване заочне відділення під керівництвом одного декана – Гойхман Людмили Наумівни, посаду якого вона займала 30 років.

На заочному відділенні завжди працювали і зараз працюютьвисококваліфіковані викладачі та вчені: академіки, доктори і кандидати наук, професори, доценти, яскраві музиканти-виконавці, які забезпечують високий професійний рівень підготовки музикантів-фахівців. Впродовж років навчання студенти-заочники демонструють своє професійне зростання, свою методичну оснащеність, що необхідно їм в їх практичній діяльності.

За роки існування заочного відділення його закінчили близько 2300 студентів.

Вражає активна творча діяльність випускників заочного відділення у багатьох сферах музичної культури. Серед них є концертні виконавці, кандидати наук, керівники відомих хорових колективів, лавреати і дипломанти різних конкурсів і фестивалів, заслужені артисти, заслужені діячі мистецтв та інші.

Ми від всієї душі пишаємося нашими вихованцями, які плідно працюють в Україні та за її межами, зберігаючи та творчо розвиваючи найкращі виконавські традиції Одеської музичної академії.

Від імені Вченої ради та всього колективу академії хотілося би висловити щиру вдячність Людмилі Наумівні за чесну, віддану працю, вимогливість та професіоналізм, любов до своєї справи та вірне служіння мистецтву  на теренах заочного факультету.