Архів:

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2012 2010 2009 2006 2019
Міністерство освіти і науки України
 
Вступна кампанія 2021
 
 
Міністерство культури, молоді та спорту України

I Всеукраїнський конкурс камерних ансамблів імені В. П. Повзуна

Переможці

Порядок проведення конкурсу

Умови конкурсу

План-календар конкурсу

Заявка

Програма

Готелі

Для поселення в гуртожиток, учасникам необхідно мати при собі паспорт та копію ідентифікаційного коду.

ОРГАНІЗАТОРИ КОНКУРСУ

  • Міністерство культури України
  • За підтримки благодійного фонду імені Е.Г. Гілельса
  • Одеська національна музична академія імені А.В. Нежданової
  • Одеська обласна державна адміністрація
  • Одеська обласна рада
  • Одеська міська рада

«Перлина у моря» - так часто називають легендарне місто Одесу. ЇЇ вдале розташування на березі Чорного моря, теплий сонячний клімат здавна приваблювали відпочиваючих і заповзятих людей з багатьох країн світу.

Більше двох тисяч років тому на цьому місці вже існувало античне місто-порт, але Одеса – порівняно молоде місто, якому не набагато більше двохсот років. Всесвітньо відомими символами Одеси є – маяк, що зустрічає судна при вході в гавань, Потьомкінські сходи, що урочисто сходять від моря до міста, де гостинно вітає прибулих гостей пам’ятник Дюку де Рішельє, й гордість одеситів – унікальний по красі Одеський оперний театр.

У візитній картці міста – імена багатьох прославлених музикантів, серед них Давид Ойстрах, Святослав Ріхтер, Еміль Гілельс.

Одесити можуть по праву пишатися тим, що 8 вересня 1913 року на території Російської імперії була відкрита Одеська консерваторія – четвертою після Санкт-Петербурзької, Московської і Саратовської. Одеська консерваторія (нині – Одеська національна музична академія імені     А. В. Нежданової) відома у світі своїми видатними виконавськими і педагогічними традиціями та школами.

У 1968 році в Одеській консерваторії, поряд з виконавськими школами вокалістів, інструменталістів, була започаткована школа камерно-ансамблевого мистецтва. Її фундатором та першим завідувачем кафедри став Василь Петрович Повзун - професор, заслужений діяч мистецтв України, Почесний доктор Академії музики та мистецтв Молдови, який уособлює творчу обдарованість музиканта-виконавця, викладача, аранжувальника та талановитого адміністратора – проректора та ректора двох музичних вузів (Кишинівської та Одеської консерваторій).

Вшановуючи значний творчий внесок В. П. Повзуна у розвиток українського музичного мистецтва, в Одесі в березні 2014 року буде проведений Перший Всеукраїнський конкурс камерних ансамблів імені Василя Петровича Повзуна.

Конкурс проводиться на базі Одеської національної музичної академії імені А. В. Нежданової.