2011

Фестиваль з академічного співу, присвячений 105-річниці з дня народження професора, Народної артистки України О. М. Благовідової

В 2011 році виповнюється 105 років з дня народження знаменитого українського педагога, співачки, професора, Народної артистки України, засновниці кафедри сольного співу Одеської державної музичної академії Ольги Миколаївни  Благовідової.

З нагоди цих дат протягом жовтня та листопада відбудеться фестиваль пам’яті О. М. Благовідової. У фестивалі візьмуть участь випускники та вихованці О. М. Благовідової, Народні та Заслужені артисти України, Росії та Білорусі.

Фестиваль до 140-річчя з дня народження Народного артиста УРСР, професора Петра Соломоновича Столярського

18 листопада 2011 року виповнюється 140 років з дня народження видатного музичного педагога ХХ століття Петра Соломоновича Столярського. 1898 року він розпочав курси для скрипалів в Одесі. 1911 року було відкрито Приватні музичні класи П.С. Столярського, що в 1917 році стали «Державною студією музичного виховання дітей».

У 1920 році П.С.Столярського було запрошено в консерваторію викладати у класі скрипки, камерного ансамблю та квартету. З 1923 року – професор консерваторії.

В 1933 році в Одесі за ініціативою Столярського було відкрито першу в країні Середню спеціальну музичну школу для обдарованих дітей.


Ювілей кафедри хорового диригування та 135 річниця з дня народження К. К. Пігрова

В 2011 році виповнюється 75 років з дня заснування кафедри хорового диригування Одеської державної музичної академії імені А. В. Нежданової, а 4 листопада 2011 року – 135 років з дня народження засновника одеської хорової школи, видатного майстра, професора Костянтина Костянтиновича Пігрова.

З нагоди цих дат протягом жовтня та листопада відбудеться хоровий фестиваль пам’яті К. К. Пігрова. У фестивалі візьмут участь провідні хорові колективи України під орудою випускників кафедри хорового диригування ОДМА імені А. В. Нежданової  –  вихованців школи К. К. Пігрова.

Урочисте святкування буде розпочато 22 жовтня концертом Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Г. Верьовки під керівництвом вихованця одеської хорової школи, Героя України, Народного артиста СРСР та України, Заслуженого діяча мистецтв України, Лауреата державної премії України імені Т. Шевченка, державної премії СРСР, професора, академіка АПН України, академіка АМУ А. Т. Авдієвського.