Архів:

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2012 2010 2009 2006 2019
Міністерство освіти і науки України
 
Вступна кампанія 2021
 
 
Міністерство культури, молоді та спорту України

Прилучення до добра

Шановні панове!
Любі друзі!

Ми багато й часто говоримо про те, що світло в душі і сердечне тепло необхідні кожній людині не менше, ніж повітря, щоб дихати. І пам'ятаємо про те, що саме красі призначено врятувати світ.

Ми завжди наголошуємо, що наша Одеса стала колискою, зростила багатьох і багатьох, хто дарував світу душевне світло, сердечне тепло і рятівну красу – й неприховано пишаємося тими, чиї імена заслужено увійшли в легенду, будь то письменники або художники, актори чи музиканти.

Ми шануємо їх пам'ять, успадковуємо і зміцнюємо їх традиції.

Серед них – всесвітньо визнаний одним з геніїв ХХ століття одесит, піаніст Еміль Гілельс, володар практично всіх найвищих у країні почесних звань і премій, почесний член Лондонської королівської академії музики та Будапештської музичної академії.

Саме в його честь – на честь людини, яка ще 16-річним студентом Одеської консерваторії вперше підкорила музичний світ, в нашому місті проходять Міжнародні конкурси піаністів, кожен з яких виявляється найбільшою подією культурного життя планети. Участь у них вважають для себе високою честю і здійсненням заповітної мрії кращі з кращих молодих музикантів Європи, Азії та Америки. А журі цих яскравих і незабутніх форумів складають корифеї і патріархи зарубіжного та вітчизняного мистецтва, чиї імена золотом вписані в історію сучасної цивілізації.

У нинішньому році вже вшосте Міжнародний конкурс пам'яті Еміля Гілельса збере під своєю егідою «плем'я молоде, незнайоме», але незмінно талановите й багатообіцяюче.

Ми будемо аплодувати цьому племені талантів – кращим з кращих. Ми будемо захоплено вітати строгих арбітрів – видатних музикантів та музичних педагогів чи не з усіх континентів Землі. І, звичайно ж, ми будемо щиро вдячні меценатам – тим, хто, у міру сил і можливостей, підставить дружнє плече нашої спільній добрій справі. І нехай це великий політичний діяч, чи успішний бізнесмен, креативний менеджер або рядовий співробітник будь-якої фірми, або просто звичайний наш земляк, для якого добра слава Одеси кшталт власної честі і гідності – ми низько і глибоко поклонимось кожному, хто відгукнеться на наше запрошення. І чи буде ваш відгук супроводжуватися перекладом на цільовий рахунок конкурсу:

Одеський благодійний фонд ім.Еміля Григоровича Гілельса.
Код ОКПО 26015482
ПАТ «Укрсоцбанк»
Р/с 26000000058736
МФО 300023

внеском у тисячі гривень, або ж у сотні, або в десятки – не сума головне, а принцип. Оскільки творити добрі справи, запалювати світло в душі і зігрівати сердечним теплом людей – це справді велике призначення.

Дорогі й вірні наші друзі!

Ми віримо в традиційний і непорушний успіх VI Міжнародного конкурсу піаністів пам'яті Еміля Гілельса. І ми віримо в вас, чудових і рідних за духом людей.

Спасибі вам!

Оргкомітет та Генеральна дирекція VI Міжнародного конкурсу піаністів пам'яті Еміля Гілельса.

Телефон +380674802291