Міністерство освіти і науки України
 
Вступна кампанія 2021
 
 
Міністерство культури, молоді та спорту України

Танець – це ритм нашого життя.

Танець – це ритм нашого життя.

          Міжнародний день танцю.

Танець, незалежно від стилю і напряму, є міжнародною мовою тіла, зрозумілим людям будь-яких національностей. За допомогою рухів і жестів в танці відображаються емоційні переживання танцюриста. Цей вид мистецтва налічує багато тисячолітню історію розвитку, і кожна епоха накладала свій відбиток на форму і структуру танцю. Але століття за століттям, в кожній країні, серед людей різних віросповідань танець знаходив все більшу і більшу популярність.

29 квітня - Міжнародний день танцю

Офіційно всесвітнє визнання мистецтво танцю отримало тільки в 1982 році за рішенням Міжнародного комітету танцю, створеного при ЮНЕСКО. Днем, коли відзначається Міжнародний день танцю, вирішено було визначити 29 квітня. А дата вибрана не випадково. Адже саме в цей день народився основоположник сучасного балетного театру, учень «Великого Дюпре» Жан Жорж Новерр. Легендарний балетмейстер і хореограф, визнаний ще за життя, створив знамениту теоретичну працю «Листи про танець і балети». У цій книзі він зумів викласти весь досвід в області хореографії, накопичений їм за довгі роки практики. І навіть сьогодні книга є найпопулярнішим посібником серед шанувальників балетного театру.

Всесвітній день танцю є професійним святом для кожного, хто має хоч якесь відношення до танцю. Цей день відзначається викладачами, хореографами, колективами професійних і аматорських танцювальних груп, артистами всіх рівнів, меценатами та інвесторами.

За задумом засновників, головна ідея даного свята - об'єднання всіх напрямків танцю, як єдиної форми мистецтва, а сам День танцю - це привід для її вшанування, а ще - її здатності долати всі політичні, культурні та етнічні кордони, можливості об'єднувати людей в ім'я дружби і миру, дозволяючи їм говорити на одній мові – мові танцю.

Література з історії, теорії танцю, та нотні видання з фонду бібліотеки приведені у фільмі.