Міністерство освіти і науки України
 
Вступна кампанія 2021
 
 
Міністерство культури, молоді та спорту України

Калейдоскоп музичного життя

Виставка музичної періодики до Міжнародного дня музики

Щорічно 1 жовтня вся міжнародна спільнота відмічає Міжнародний день музики. Міжнародний день музики, заснований у 1975 році, за рішенням ЮНЕСКО. З тих пір свято стало традиційним. У всьому світі це свято відмічається грандіозними концертними програмами, творчими зустрічами, виставками… Це свято не тільки музикантів, композиторів, а й тих, хто просто любить музику.  

Мета цього дня :   

  •  розповсюдження музичного мистецтва у всіх шарах суспільства;
  • реалізація ідеалів мира і дружби між народами, обмін досвідом і взаємного поважливого відношення до естетичних цінностей один одного засобами музики.

У фондах бібліотеки Одеської національної музичної академії імені А. В. Нежданової міститься безліч музичної періодики – журнали, часописи, газети, починаючи з 19 століття і до сьогодення. На сьогоднішній день у фонді бібліотеки зберігаються примірники всіх періодичних музичних видань за роки їх існування. Перлиною фонду є «Русская музыкальная газета», яка друкувалась з 1895 по 1917 роки.   

Найстаріший музичний журнал «Советская музыка» - «Музыкальная академия» издается з 1933 року, журнал «Музыкальная жизнь» - з 1957 року, журнал «Музика» - з 1970. Журнал «Музика» заснований у 1923 році, друкувався під різними назвами. Відновленний у 1970-ті – є єдиним професійним в Україні музичним часописом.

Музичні видання є популярними інформаційно-аналітичними, багатофункціональними, ілюстрованими. На їх сторінках друкуються нотні зразки, як відомих так і молодих композиторів. Постійно здійснюється оновлення тематичних рубрик, змінюється зовнішній вигляд видань.

Бібліотека не тільки передплачує відомі музичні видання, але поновлює фонд новими: «Музыка и время», «Старинная музыка», «Музыкальная палитра». А завдяки співпраці з Національною музичною академією імені П.І.Чайковського бібліотека отримує періодичне видання свої колег – науковий журнал «Часопис Національної музичної акдемії імені П.І. Чайковського».

Одеська Національна музична академія імені А. В. Нежданової заснувала свою газету «Музыкальний вестник», яка існує вже 10 років. Газета виконує пізнавальну та виховну функції, розгортаючи на своїх шпальтах найкращі творчі приклади для наслідування молодим поколінням музикантів.

До вашої уваги пропонуються ті періодичні видання, які є у фонді бібліотеки ОНМА імені А. В. Нежданової.

На сторінках цих періодичних видань висвітлено значні та найактуальніші події музичного життя.